klantenservice Politie

www.politie.nl

0906-8444 (90 cpm)

NL Contact is niet verbonden of aangesloten bij Politie
De politie is per 1 januari 2013 gereorganiseerd ten gevolge van het in werking treden van de nieuwe Politiewet. Deze wet houdt in dat per deze datum de politie is begonnen met het opgaan van de Nationale Politie en alle 26 politiekorpsen in een korps. Met dit initiatief van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie werd een discussie van enkele decennia beslecht. Al jarenlang discussieerde men over de organisatie van de politie. Van eind 1945 tot 1993 bestond de Nederlandse politie uit gemeentepolitie en de rijkspolitie. Sinds 1993 is de politie in Nederland opgedeeld in 25 regiokorpsen en een Korps Landelijke Politie Diensten, de KLPD. In januari 2013 gingen de 26 huidige politiekorpsen op in een landelijk politiekorps dat bestaat uit tien regionale eenheden, een Landelijke Eenheid voor regio-overschrijdend en specialistisch politiewerk en een Politiedienstencentrum voor ondersteunende taken. Met de Politiewet wil de regering de politie professionaliseren en meer mogelijkheden geven om Nederland veiliger te maken. Met een korps werkt de politie efficiënter en effectiever. Bovendien krijgt de politie zo meer tijd voor uitvoerende taken. De nieuwe Politiewet vereenvoudigt het beheer van de politie. Het gezag, de taken en de bevoegdheden van de politie wijzigen niet. Het hoofdkantoor van de Nationale Politie wordt gevestigd in Den Haag. De plannen hiervoor werden in april 2011 door het Ministerie van Veiligheid en Justitie bekend gemaakt. De reorganisatie wordt geleid door Gerard Bouman, die tot dat moment hoofd was van de AIVD. Donderdag 3 januari vond in de Ridderzaal in Den Haag de officiële beëdiging van Gerard Bouman plaats tot korpschef van de nationale politie. Er werken nu ongeveer 63.000 mensen bij de politie. Op www.politie.nl vindt u veel informatie over de politie. Ook vindt u op deze website informatie over hoe u in contact kan komen met de politie. De politie is 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Bij spoed is 112 uiteraard altijd bereikbaar. Gaat uw melding over verwaarlozing of mishandeling van dieren, dan moet u 144 bellen. Voor andere zaken kan u via het normale telefoonnummer van de politie in contact komen met politiebureaus. U kunt bij dit telefoonnummer terecht met al uw (niet spoedeisende) vragen. Uiteraard kan u ook via internet met de politie in contact komen. Daarnaast kan u ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek op een van de politiebureaus.

Belangrijke informatie:

NL Contact is de oplossing als u snel telefonisch contact wil opnemen met Politie. Heeft u er genoeg van om te zoeken naar het telefoonnummer van Politie, of heeft u al gezocht maar kunt u niks vinden? Wij helpen u snel en accuraat verder.

Wij zijn niet verbonden met of aangesloten bij bedrijven die zijn opgenomen in ons bestand met informatienummers.

Gerelateerde bedrijven

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is één van de elf ministeries dat...
uitgebreide informatie »
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is één van de elf...
uitgebreide informatie »
Het ministerie van Defensie is één van de elf ministeries van de...
uitgebreide informatie »
Het Juridisch Loket werkt aan een rechtvaardige samenleving. Het...
uitgebreide informatie »
Het ministerie van Financiën is één van de elf ministeries van de...
uitgebreide informatie »
De Federatie van verenigingen van Spaanse migranten in Nederland (FAEEH)...
uitgebreide informatie »

views

18471

rating

2/5

quality

50%

reactions

2

Laat uw reactie achter
ja nee
Reacties

ik ben zo goed doorverwezen
belachelijk callcenter 80 cpm dan doe ik geen aangifte doei

Bij nl-contact.nl vindt u dagelijks actuele informatie van klantenservice telefoonnummers van de belangrijkste bedrijven, winkels en diensten, zodat u direct contact kunt opnemen met de klantenservice zonder te zoeken, te wachten of deze bedrijven te schrijven.

Bellen met 0906-8444 kost 90 cpm (Plus de eventuele kosten als u een mobiele telefoon gebruikt).
Hetzelfde tarief geldt als u zich laat doorverbinden.
Het ontvangen van een SMS met de opgevraagde informatie is gratis.