klantenservice Kamer van Koophandel

www.kvk.nl

0906-8444 (90 cpm)

NL Contact is niet verbonden of aangesloten bij Kamer van Koophandel
Kamer van Koophandel (afkorting: KvK) is een instelling van en voor het bedrijfsleven, die zich inzet voor een open ondernemingsklimaat. Zowel België als Nederland kent Kamers van Koophandel. Al voor 1800 bestonden er colleges en comités die de gezamenlijke belangen van de kooplieden en fabrikanten behartigden. Deze kwamen voort uit de middeleeuwse gilden. Begin 19e eeuw werd in het door Napoleon bezette deel van Europa het patentrecht ingesteld. In 1803 werd in Rotterdam, onder druk van het Franse bestuur, de eerste Kamer van Koophandel geopend. In 1815 legde Koning Willem I de positie van de Kamers van koophandel en fabryken vast in een Koninklijk Besluit. Deze kamers van koophandel hadden oorspronkelijk slechts een adviserende taak en waren financieel afhankelijk van de gemeenten. In Nederland werden de Kamers in 1920 onafhankelijk van de gemeenten en werden ze georganiseerd in 36 regionale kamers. In 1921 kregen ze hun belangrijke openbare administratieve taak, toen de Handelsregisterwet werd ingevoerd. De Kamers van Koophandel houden zich bezig met advisering en belangenbehartiging voor ondernemers. Zij adviseren ook de overheid en zetten zich daarbij in voor een goed ondernemersklimaat, denk bijvoorbeeld aan de beschikbaarheid van bedrijfsterreinen. Een andere belangrijke taak is de geschillenbeslechting voor handelsconflicten tussen bedrijven. De Kamers van Koophandel zijn daartoe actief in arbitrage op handelsgebied. In het Europese deel van Nederland zijn 12 regionale Kamers van Koophandel gevestigd. Deze Kamers werken samen in Kamer van Koophandel Nederland. Sinds 1 juni 2008 is ondernemer Frans Lavooij voorzitter van KvK Nederland. Daarnaast zijn er internationale kamers van koophandel, die het internationaal handelsverkeer of de belangen van Nederlandse ondernemingen in het buitenland bevorderen. Het instituut Kamer van Koophandel wordt ondersteund door de Handelsregisterwet 2007. De algemene activiteiten worden betaald uit de verplichte bijdragen voor inschrijving in het handelsregister.[16] Voor rechtstreeks verleende diensten worden de kosten in rekening gebracht. De Sociaal-Economische Raad bepaalt welke regionale ondernemers-, werkgevers- en werknemersorganisaties de bestuursleden van de een regionale Kamer van Koophandel mogen benoemen. Het Ministerie van Economische Zaken houdt toezicht op de uitvoering van de taken van de Kamer van Koophandel.

Belangrijke informatie:

NL Contact is de oplossing als u snel telefonisch contact wil opnemen met Kamer van Koophandel. Heeft u er genoeg van om te zoeken naar het telefoonnummer van Kamer van Koophandel, of heeft u al gezocht maar kunt u niks vinden? Wij helpen u snel en accuraat verder.

Wij zijn niet verbonden met of aangesloten bij bedrijven die zijn opgenomen in ons bestand met informatienummers.

Gerelateerde bedrijven

MKB

De Koninklijke Vereniging Midden- En Klein Bedrijf Nederland is voor een...
uitgebreide informatie »

views

2418

rating

0/5

quality

0%

reactions

0

Laat uw reactie achter
ja nee
Bij nl-contact.nl vindt u dagelijks actuele informatie van klantenservice telefoonnummers van de belangrijkste bedrijven, winkels en diensten, zodat u direct contact kunt opnemen met de klantenservice zonder te zoeken, te wachten of deze bedrijven te schrijven.

Bellen met 0906-8444 kost 90 cpm (Plus de eventuele kosten als u een mobiele telefoon gebruikt).
Hetzelfde tarief geldt als u zich laat doorverbinden.
Het ontvangen van een SMS met de opgevraagde informatie is gratis.