U zocht: klantenservice Okura

Hulp nodig met het vinden van klantenservice Okura?

Bel 035-2046666

klantenservice Okura

Beoordeling:

klantenservice Okura
0,0 rating based on 12.345 ratings
Overall rating: 0 out of 5 based on 0 reviews.

Bel nu

Bellen kost 100cpm. Dit tarief geldt ook als u bent doorverbonden. Doorschakeldienst van Cadena Xtra SL

Dit is de oplossing als u snel telefonisch contact wilt opnemen voor openingstijden, contact informatie, storingen, telefoonnummers en/of klachten. Wij helpen u snel en accuraat. Nummerinformatiedienst BV, Koninginneweg 11 1217KP Hilversum. Abonneeservice.

 035-2046666 kost € 0,90 per minuut. Dit tarief geldt ook als u bent doorverbonden.

Het Okura Hotel is een hotel in Amsterdam dat deel uitmaakt van de Japanse Okura-hotelketen. Het gebouw van 23 verdiepingen (géén 13e verdieping) is 78 meter hoog en is ontworpen door de Nederlandse architecten Bernard Bijvoet en Gerard Holt en de Japanse architecten Yoshiro Taniguchi en Yozo Shibata. Het hotel ligt aan de Ferdinand Bolstraat en de Jozef Israëlskade en werd in september 1971 geopend door Prins Claus.

Het hotel was het eerste Europese hotel van de Okura-hotelketen. De bouwkavel lag naast de locatie waar het als tijdelijk bedoelde oude RAI-gebouw stond. Berlage had de locatie van de oude RAI ooit bestemd voor de bouw van een concertzaal en volkshuis. Toen hier in de jaren zeventig een operagebouw zou komen, als onderdeel van sanering van De Pijp, kwam de buurt in verzet onder de slogan “Opera aan de Ferdinand Bolstraat? Sol-do-mi-terop”. Het plan werd afgeblazen en daarop eisten de Japanse investeerders in het hotelcomplex dat het gebied een commerciële invulling zou krijgen.[1] Uiteindelijk verrees er echter het sportcentrum ‘De Pijp’, kinderboerderij ‘De Pijp’ en het zorgcentrum ‘Oude Raai”.

Bij oplevering was het Okurahotel het op één na hoogste gebouw van Amsterdam; alleen Toren Overhoeks in Amsterdam-Noord was nog hoger. Momenteel (1994) is de Rembrandttoren het hoogste gebouw van Amsterdam.

Het gebouw heeft een barometer die door middel van de verlichting op de luifel op 75 meter het weer van de volgende dag aangeeft. Blauw licht geeft aan dat een zonnige dag op komst is; groen licht kondigt slecht weer aan, en wittig licht wisselvallig weer.[2] [bewerken] Restaurants in het Okura Hotel

Hotel Okura Amsterdam beschikt over vier restaurants.

Restaurant Ciel Bleu, met een Franse kookstijl, zit op de bovenste verdieping en heeft twee Michelinsterren. De chef-kok is Onno Kokmeijer. In 2005 kreeg Ciel Bleu zijn eerste Michelinster en in 2008 volgde de tweede. Vanuit het restaurant heeft men een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Het Japanse restaurant Yamazato heeft één Michelinster. Het kreeg de ster in 2002.

Daarnaast heeft het Okura een teppanyaki restaurant genaamd Sazanka en in 2011 is het Serre Restaurant geopend; het laatste restaurant, dat een keuken geïnspireerd op Ciel Bleu is, heeft van Michelin de zogenaamde bib gourmand toegekend gekregen.

Het klantenservice Okura telefoonnummer en bijbehorend tarief is ook gratis beschikbaar.
NL Contact is niet verbonden of aangesloten bij klantenservice Okura

Belangrijke informatie:
NL Contact is de oplossing als u snel telefonisch contact wil opnemen met klantenservice Okura. Heeft u er genoeg van om te zoeken naar het telefoonnummer van klantenservice Okura, of heeft u al gezocht maar kunt u niks vinden? Wij helpen u snel en accuraat verder.

Wij zijn niet verbonden met of aangesloten bij bedrijven die zijn opgenomen in ons bestand met informatienummers.

Schrijf een beoordeling

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Contact

Bij nl-contact.nl vindt u dagelijks actuele informatie van klantenservice telefoonnummers van de belangrijkste bedrijven, winkels en diensten, zodat u direct contact kunt opnemen met de klantenservice zonder te zoeken, te wachten of deze bedrijven te schrijven.

Bedrijven

U zocht: klantenservice Okura

Hulp nodig met het vinden van klantenservice Okura?

Bel 035-2046666

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu