Sony

www.sony.nl

0900-0606 (90 cpm)

NL Contact is niet verbonden of aangesloten bij Sony
Sony is een wereldberoemd Japans concern. Sony is actief als fabrikant van consumentenelektronica en is een grote mediaspeler als globaal mediaconglomeraat. Hiernaast produceert Sony computerspellen en spelconsoles (Sony Computer Entertainment) en verzorgt Sony financiële dienstverlening aan Japanse consumenten. De oorsprong van het bedrijf ligt in 1946. Vlak na de Tweede Wereldoorlog startte de Japanse Masaru Ibuka een klein bedrijf voor het repareren van radio's in een volkswijk in Tokio. In 1946 sloot zijn vriend Akio Morita zich bij hem aan en op 7 mei 1946 richtten ze samen het bedrijf Tokyo Telecommunications Engineering op. Ibuka en Morita wilden met hun bedrijf innovatieve producten creëren en hiermee nieuwe markten openen. De eerste uitvinding van het duo was een elektrische rijstkoker. Omdat de producten van Morita en Ibuka steeds succesvoller in het buitenland werden, werd besloten om de naam van het bedrijf te veranderen. In 1958 veranderden Morita en Ibuka de naam van het bedrijf in Sony. De naam verwijst enerzijds naar het Latijnse woord "sonus", wat de oorsprong van het geluid betekent, en anderzijds naar de Engelse term "sunny (boy)", die gebruikt werd om een jongen aan te spreken. Van een elektronicabedrijf met twintig werknemers in een volksbuurt is Sony inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd vertegenwoordigd concern met ruim 160.000 werknemers. Sony heeft in de loop der jaren andere bedrijven overgenomen. Sony is onder andere eigenaar van het oudste platenlabel ter wereld (Columbia Records, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1888) en Metro-Goldwyn-Mayer. Sony is de op een na grootste producent van consumentenelektronica ter wereld, achter het eveneens Japanse Matsushita Electric (ook wel Panasonic) en vóór het Nederlandse bedrijf Philips. Sony streeft ernaar om een bedrijf te zijn dat inspireert en de nieuwsgierigheid prikkelt van klanten . Sony creëert unieke nieuwe culturen en ervaringen met hun innovatie technologie en vernieuwende producten. Het hoofdkantoor van Sony is gevestigd in de wereldstad Tokio in Japan. Daarnaast zijn er divisiehoofdkantoren in Berlijn, New York en Culver City. De klantenservice van Sony is te bereiken via het telefoonnummer 020 658 18 88 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur. Een gesprek kost €0,35 per minuut. U kunt dit telefoonnummer bellen als u algemene vragen heeft over Sony of voor ondersteuning en reparatie van de elektronische producten van Sony. Tevens kunt u contact opnemen door het contactformulier op de website in te vullen. Als u als eerste op de hoogte gesteld wilt worden van aanbiedingen en informatie over Sony kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Belangrijke informatie:

NL Contact is de oplossing als u snel telefonisch contact wil opnemen met Sony. Heeft u er genoeg van om te zoeken naar het telefoonnummer van Sony, of heeft u al gezocht maar kunt u niks vinden? Wij helpen u snel en accuraat verder.

Wij zijn niet verbonden met of aangesloten bij bedrijven die zijn opgenomen in ons bestand met informatienummers.

views

8769

rating

0/5

quality

0%

reactions

0

Laat uw reactie achter
ja nee
Bij nl-contact.nl vindt u dagelijks actuele informatie van klanten service telefoonnummers van de belangrijkste bedrijven, winkels en diensten, zodat u direct contact kunt opnemen met de klantenservice zonder te zoeken, te wachten of deze bedrijven te schrijven.

Bellen met 0900-0606 kost 90 cpm (Plus de eventuele kosten als u een mobiele telefoon gebruikt).
Hetzelfde tarief geldt als u zich laat doorverbinden.
Het ontvangen van een SMS met de opgevraagde informatie is gratis.