AEG

www.aeg.nl

0900-0606 (90 cpm)

NL Contact is niet verbonden of aangesloten bij AEG
In de jaren 30 van de vorige eeuw had AEG een aantal vestigingen in Nederland. Het kantoor en toonkamer waren gevestigd op het Frederiksplein te Amsterdam, voor goederen kon men terecht op de Sloterkade in dezelfde stad. Later verhuisde AEG naar de Aletta Jacobslaan waar men tot 1996 was gevestigd. Daarna werd AEG Huishoudelijke Apparaten B.V. gevestigd in Alphen aan den Rijn als onderdeel van moedermaatschappij Electrolux. In die jaren 30 gaf de N.V. Electriciteits Maatschappij AEG een catalogus uit waarin een "Beknopt overzicht van electrisch materiaal voor dagelijks gebruik"te zien was. Dit "electrisch materiaal" bestond uit motoren, ventilatoren, elektrisch gereedschap, motorbeveiligingsschakelaars, schakelmateriaal, tijdklokken, meetinstrumenten, fornuizen, elektrische ovens onder de naam Carnifix, stofzuigers (de Vampyr voor huishoudelijk gebruik en de Meteor voor de industrie), boenmachines, koelkasten met de naam Santo en verlichtingsarmaturen. Vanaf de jaren 50 had AEG in Nederland op consumentengebied veel succes met haar volautomatische Lavamat wasautomaat en de halfautomaat Turnamat met ingebouwde maar aparte centrifuge. De industiële tak van AEG leverde na de Tweede Wereldoorlog in Nederland trolleybussen, locomotieven en de oliehoogspanningskabel van 150.000 volt voor koppeling van de energiecentrales van Den Haag en Rotterdam. Ze had ook een aandeel in de totstandkoming van de metro van Amsterdam en diverse bovenleidingnetten van de spoorwegen. In 2012 bestaat het merk AEG 125 jaar.

Belangrijke informatie:

NL Contact is de oplossing als u snel telefonisch contact wil opnemen met AEG. Heeft u er genoeg van om te zoeken naar het telefoonnummer van AEG, of heeft u al gezocht maar kunt u niks vinden? Wij helpen u snel en accuraat verder.

Wij zijn niet verbonden met of aangesloten bij bedrijven die zijn opgenomen in ons bestand met informatienummers.

views

880

rating

0/5

quality

0%

reactions

0

Laat uw reactie achter
ja nee
Bij nl-contact.nl vindt u dagelijks actuele informatie van klanten service telefoonnummers van de belangrijkste bedrijven, winkels en diensten, zodat u direct contact kunt opnemen met de klantenservice zonder te zoeken, te wachten of deze bedrijven te schrijven.

Bellen met 0900-0606 kost 90 cpm (Plus de eventuele kosten als u een mobiele telefoon gebruikt).
Hetzelfde tarief geldt als u zich laat doorverbinden.
Het ontvangen van een SMS met de opgevraagde informatie is gratis.